maandag, 20 april 2009

Haalbaarheidsonderzoek Sportcomplex, Lichtenvoorde

Geschreven door

Het uitstippelen van de route om te komen tot de haalbaarheid en realisatie van het Sportcomplex is een opgave vol keuzes. Harry Vedder was hierbij een goede partner, aldus de wethouder van Sport van de Gemeente Oost Gelre.

Op een moment waarin planvorming met veelonderzoek al lang gaande was, zonder tot een echte afronding te komen, werd Harry Vedder in 2008 benoemd tot gemeentelijke projectleider voor de realisatie van het nieuwe gemeentelijke sportcomplex in Lichtenvoorde. Als eerste actie is het beoogde programma scherp gesteld en scherp gebudgetteerd om duidelijkheid te hebben over de financiële haalbaarheid van de investering voor de gemeente. Die haalbaarheid is vervolgens getoetst in de markt door middel van een gerichte marktconsultatie.

Na gebleken haalbaarheid is de aanbestedingsstrategie opgezet waarbij de gemeente ervoor koos om een integraal contract inclusief de gehele exploitatie op te zetten. Deze aanbesteding is geheel voorbereid (strategie, leidraden, contracten, etc.). In november 2009 besloot de raad de aanbesteding van het nieuwe sportcomplex goed te keuren en kon de aanbesteding in januari 2010 van start. M3V had toen al wel geadviseerd om te kiezen voor een soberder projectopzet op basis van nieuwe inzichten in de gemeentelijke financiën. Na de verkiezingen in februari 2010 besloot het nieuwe college alsnog de aanbesteding te annuleren en te kiezen voor de soberder opzet.

Referentie

Voor het sportproject in Lichtenvoorde heeft de toenmalige wethouder de volgende persoonlijke referentie over Harry Vedder en M3V gegeven:

"Wij hebben Harry Vedder ervaren als een deskundig adviseur. Hij weet zaken goed te coördineren en de juiste expertise er bij te betrekken. We wisten wat we wilden, het was echter een enorme opgave om dit helder en duidelijk te omschrijven. Door de juiste vragen en zijn betrokkenheid ontstond er duidelijkheid en transparantie in het proces. Harry heeft er mede aan bijgedragen dat we onze missie en visie helder voor ogen hebben gekregen.  Hij heeft een goed gevoel voor de politieke bestuurlijke omgeving en weet draagvlak te creëren. Hij heeft veel kennis van de materie sport, onderwijs en huisvesting. Het uitstippelen van de route om te komen tot de haalbaarheid en realisatie van het Sportcomplex is een opgave vol keuzes. Harry Vedder was hierbij een goede partner."
- Henk Gerrits, Wethouder Sport, Gemeente Oost Gelre/p>

Harry Vedder

www.nu.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.