M3V ZOEKT ERVAREN AANBESTEDINGS- EN CONTRACTMANAGERS (UAV-GC)

M3V advies & management zorgt als adviseur en aanbestedingsmanager voor zorgeloze ontwikkeling, realisatie & exploitatie van huisvesting en wil hiermee een bijdrage leveren aan het succes van de gebruikers. M3V richt zich op de toekomst, is gericht op waardecreatie en wil op langere termijn zekerheid bieden aan eigenaren, exploitanten én gebruikers. Dit doet M3V door processen te sturen op het realiseren van voorzieningen die binnen beschikbare levensduurbudgetten zijn te exploiteren. Met een team ambitieuze professionals en specialisten in huisvesting, beleid en aanbesteden richt M3V zich op de werkvelden onderwijs, opvang, sport en cultuur & welzijn. M3V is een vernieuwend bureau en staat in haar werkveld bekend om haar innovatieve oplossingen en aanbestedingen. Werknemers worden gestimuleerd tot innovaties en krijgen veel ruimte voor ontwikkeling.

In verband met de groei van de organisatie is M3V op zoek naar een

AANBESTEDINGS- EN CONTRACTMANAGER (UAV-GC)

onderwijssector – ondernemend – kennis van bouw – ‘A tot Z’

Als aanbestedings- en contractmanager bij M3V heb je de verantwoordelijkheid om via innovatieve aanbestedingstrajecten een hechte en duurzame samenwerking met alle betrokken partijen tot stand te brengen. Je realiseert onderwijs- of sportvoorzieningen die aan alle wensen en behoeften van de opdrachtgever voldoen. Binnen de organisatie is veel kennis van bouw en bouwprocessen aanwezig waar jij gebruik van kunt maken.

Je runt 3 à 4 projecten tegelijkertijd die zorgen voor de realisatie en exploitatie van onderwijs- of sportvoorzieningen die tussen de 2,5 tot 15 miljoen euro kosten. Je voert het aanbestedings- en contractmanagement over het volledige design and built proces, vanaf de inventarisatiefase en aanbestedingsfase tot aan de bouw- en gebruiksfase. In de door M3V ontwikkelde nieuwe vorm van aanbesteding blijft de gunnende partij ook na realisatie van het project betrokken voor onderhoud en service van het gebouw. Je bent maximaal 50% van de werktijd op kantoor om zaken uit te werken en te organiseren. De overige tijd voer je overleggen en gesprekken en zit je stuur-, project- en werkgroep- vergaderingen voor om gedurende het gehele proces te zorgen voor een optimale en duurzame samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Binnen deze groeiende organisatie bestaan, afhankelijk van jouw ambities en talenten, voldoende doorgroeimogelijkheden. Op termijn bestaat de mogelijkheid aandeelhouder te worden.

Indien je interesse hebt in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, reageer dan zo spoedig mogelijk en stuur jouw CV en motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen kun je contact opnemen met Harry Vedder op 06-29077222.