Sleuteloverdracht Technova College in Ede

25 juni 2018 - Vrijdag 22 juni werd de nieuwbouw van het Technova college in Ede opgeleverd. Op maandag 25 juni heeft de sleuteloverdracht plaatsgevonden. Alles exact volgens planning, dus vanaf het nieuwe schooljaar is het Technova College klaar voor modern en creatief technisch onderwijs!. Vanaf het studiejaar 2018-2019 beschikken studenten over een nieuwe broedplaats voor ontwikkelingen in de techniek.

Sleuteloverdracht

Vanaf vandaag is Ede een hoogwaardig pand voor technische onderwijs rijker. Het Technova College (onderdeel van de Christelijke Onderwijs Groep - COG) is opgeleverd en de sleutels zijn in handen van de toekomstige gebruikers. Natuurlijk moet er de komende periode nog hard gewerkt worden aan de inrichting en de voorbereidingen, maar vanaf het studiejaar 2018-2019 wordt het gebouw daadwerkelijk ingebruik genomen.

Modern en Innovatief Techniekonderwijs

Binnen de muren van het Technova College zal modern en innovatief techniekonderwijs een vaste plaats krijgen. Met een speciaal daarvoor toegevoegde Innovatieve Werkplaats is volop ruimte voor het bedrijfsleven voor innovatie in samenwerking met het Technova College.

Rol M3V

M3V is vanaf het prille begin intensief betrokken bij de realisatie van de nieuwe huisvesting: ontwikkeling onderwijs- en huisvestingsconcept, ontwikkeling innovatieve TCO-aanbestedingsstrategie, aanbesteding en contractmanagement t/m oplevering en gedurende de komende tijd ook in de gebruiksfase.

Vaste exploitatiebudget gedurende 25 jaar

M3V is grondlegger van het concept van aanbesteden op basis van "Total Cost of Ownership (TCO)". Zoals hier toegepast, komt TCO -in het kort- neer op 4 innovatieve denkrichtingen bij het ontwikkelen, realiseren en in stand houden van huisvestingsconcepten:

  • Niet de investering staat centraal, maar juist de levensduurkosten! Hiermee sturen we op de maximale toepassing van rendabele en duurzame maatregelen. Of anders gesteld: investeren aan de voorkant leidt tot lagere kosten en meer waarde aan de achterkant;
  • Niet de technische-, maar juist de functionele eisen zijn richtinggevend voor het uiteindelijke resultaat. De aanbieder krijgt maximale ruimte om zijn eigen beste oplossingen in te brengen;
  • Het creëren van maximale waarde binnen TCO-budget, waarbij waarde in dit geval minimaal maatregelen betreffen om een flexibel indeelbaar gebouw te krijgen;
  • De technische prestaties én onderhouds- en energiekosten zijn gedurende lange tijd gegarandeerd.

De TCO-aanbesteding is gewonnen door Consortium Team TechINnova, een initiatief van drie lokale Edese bedrijven: Bouwbedrijf Kreeft B.V., ITN Installatietechniek B.V. en Bruil bouw. Met het Delfste Cepezed als architect. Onderdeel van hun aanbieding was een kansendossier waarin het in het project geïntegreerde bestaande gebouw (de hoogbouw) niet alleen technisch werd "opgeknapt", maar ook voorzien werd van een geheel nieuwe gevel en klimaatinstallatie. Daarmee is één integraal nieuw gebouw ontstaan i.p.v. een samenstelling van nieuwbouw en gerenoveerde bestaande bouw.

"Hiermee is een duurzaam bouwproject opgeleverd dat uniek is in zijn aanbestedingsvorm, door de verantwoordelijkheid voor 25 jaar levering van onderhoud en energie aan het pand", aldus het gezamenlijke persbericht.

In gebruikname en Opening

In het nieuwe schooljaar starten de techniekstudenten hun lessen in het spiksplinternieuwe gebouw aan de Bovenbuurtweg 7 in Ede. De huidige tijdelijke locaties in Ede worden voor het nieuwe schooljaar opgeheven. De officiële, feestelijke opening van het nieuwe gebouw zal op 18 oktober 2018 zijn.

Voor specifieke informatie over het Technovacollege: Harry Vedder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) graag bereid aanvullende informatie te verstrekken.

Blijf op de hoogte en ontvang 4x per jaar de M3V nieuwsbrief

* noodzakelijke informatie

Contact M3V

Telefoon
085-3010894
e-mail
info@m3v.nl

Amsterdam
Groen van Prinstererstraat 45
1051 EJ Amsterdam
Arnhem
Halsterenstraat 8
6844 HK Arnhem

Over M3V

Wij zijn een team van ambitieuze professionals. Samen met u zoeken wij steeds naar dé beste maatoplossing. Onverwachte en nog onbekende oplossingen gaan wij niet uit de weg, maar deze toetsen wij altijd zorgvuldig op haalbaarheid en realiteit.