Groene schoolpleinen

Minder steen en meer 'groen op schoolpleinen

1 maart 2021 - Verreweg de meeste schoolpleinen bestaan uit stenen. Hier en daar een plant, waar kinderen dan geacht worden niet aan te komen. ‘Groen’ is om naar te kijken; niet om in te spelen of aan te komen. En dat is jammer, want een groen schoolplein levert een bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen op diverse vlakken, aldus onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Paar vliegen in een klap

Groene schoolpleinen zorgen voor speelplezier. Veel gezonder dan spelen in een groene omgeving en jezelf tegelijkertijd ontwikkelen, kan bijna niet. Onderzoek toont aan dat een groene speelomgeving zorgt voor meer concentratie, meer creativiteit en niet in de laatste plaats, voor minder pestgedrag.

De VU onderzoekt; NU publiceert

De Vrije Universiteit Amsterdam deed onderzoek, IVN Natuureducatie geeft praktijkvoorbeelden en Laurine Croes publiceerde hierover een artikel op NU.nl.

Klik hier om het artikel op NU.nl te lezen

Blijf op de hoogte en ontvang 4x per jaar de M3V nieuwsbrief

* noodzakelijke informatie

Contact M3V

Telefoon
085-3010894
e-mail
info@m3v.nl

Amsterdam
Groen van Prinstererstraat 45
1051 EJ Amsterdam
Arnhem
Halsterenstraat 8
6844 HK Arnhem

Over M3V

Wij zijn een team van ambitieuze professionals. Samen met u zoeken wij steeds naar dé beste maatoplossing. Onverwachte en nog onbekende oplossingen gaan wij niet uit de weg, maar deze toetsen wij altijd zorgvuldig op haalbaarheid en realiteit.