Nieuwbouw Sporthal Groenlo

PUBLICATIE: SELECTIELEIDRAAD INTEGRALE ONTWERPOPDRACHT

Nieuwbouw Sporthal Groenlo | februari 2021

Apeldoorn 3 februari 2021 - Vandaag heeft M3V de aanbesteding opgestart voor de integrale ontwerpopdracht voor de nieuwbouw van een sporthal in Groenlo.

Persbericht Wageningen

© Royal Haskoning

 

Nieuwbouw Sporthal Groenlo

De gemeenteraad Oost Gelre heeft in 2015 een ambiteuze sportvisie vastgesteld. Uitgangspunt daarbij is het samenwerken met en tussen lokale partijen zoals sportverenigingen, welzijnsorganisaties en onderwijs. Meer samenwerking biedt creativiteit, efficiënt gebruik van middelen en nieuwe mogelijkheden. Ook ontstaat zo een fijnmazig sport- en beweegnetwerk.

Met de nieuwbouw van de sporthal komt een einde aan de versnipperde spreiding van sportfaciliteiten in Groenlo. In Sporthal Den Elshof zijn 2 zalen en verspreid over Groenlo nog 4 gymzalen beschikbaar. Dat is niet erg effectief. Bovendien voldoen de sportaccomodaties niet meer aan de huidige eisen, zijn deels verouderd en sluiten niet aan op de huidge- en te verwachten capaciteitsbehoefte.

Aanbesteding

In opdracht van de gemeente Oost Gelre is M3V vandaag gestart met de aanbestedingsprocedure. Het doel is het selecteren van vijf kandidaten voor het doen van een inschrijving. De opdracht zal medio 2021 aan de best beoordeelde inschrijver gegund worden. Dit wordt niet noodzakelijkerwijs de laagste inschrijver. Er zal een afweging gemaakt worden tussen prijs en kwaliteit binnen de kaders van de inschrijving.

Hoe het wordt......

De nieuwe wedstrijd- en trainingsruimte c.q. breedtesporthal bestaat uit drie separate, maar ook aaneen te schakelen, hallen. Er komt een horeca ruimte en vanzelfsprekend voldoende kleedruimtes, toestellenberging en toeschouwersruimte. De verschillende onderdelen van de sportaccommodatie kunnen onafhankelijk van elkaar functioneren, maar zijn ook te combineren tot een grote sporthal.

De nieuwe sporthal wordt een doelmatig, multifunctioneel gebouw voor bewegingsonderwijs en sport. Sober van aard, maar zorgvuldig ingepast in de omgeving. Passend binnen de stedenbouwkundige uitgangspunten. Daarnaast zijn duurzaamheid en circulariteit uitgangspunten die de basis vormen voor het ontwerp. 'Energieneutraal' en 'onderhoudsarm' zijn kernbegrippen.

Integraal ontwerp

De gemeente Oost Gelre steeft naar een partnerschap met één opdrachtnemer, zodat gezamenlijk het integraal ontwerp kan worden gewogen, beoordeeld en bijgesteld. Een pro-actieve houding van het te contracteren ontwerpteam wordt voor dit project als het meest passend geacht omdat één integraal ontwerpteam het beste in staat is om tot een gebalanceerd energieneutraal en zoveel mogelijk circulair ontwerp te komen.

Planning

2021 is het jaar van het ontwerp, de voorbereidingen en de vergunningprocedures. De bouw zal vervolgens in het eerste of tweede kwartaal in 2022 van start gaan. In januari 2023 gaan dan de deuren open voor de eerste gymlessen, trainingen en wedstrijden.

Selectieleidraad integrale ontwerpopdracht

De 'Selectieleidraad Integrale ontwerpopdracht' is een publiek document. Een exemplaar kan aangevraagd worden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Blijf op de hoogte en ontvang 4x per jaar de M3V nieuwsbrief

* noodzakelijke informatie

Contact M3V

Telefoon
085-3010894
e-mail
info@m3v.nl

Amsterdam
Groen van Prinstererstraat 45
1051 EJ Amsterdam
Arnhem
Halsterenstraat 8
6844 HK Arnhem

Over M3V

Wij zijn een team van ambitieuze professionals. Samen met u zoeken wij steeds naar dé beste maatoplossing. Onverwachte en nog onbekende oplossingen gaan wij niet uit de weg, maar deze toetsen wij altijd zorgvuldig op haalbaarheid en realiteit.