Circulair Bouwen

 

Hoe verloopt de transitie op het gebied van sportaccommodaties?

Het Rijk heeft de ambitie uitgesproken dat uiterlijk in 2050 de gebouwde omgeving circulair is. Dat wil zeggen, dat in de bouw toegepaste materialen en grondstoffen herbruikbaar zijn en er geen fossiele energiebronnen meer worden gebruikt. Deze ambitie heeft grote gevolgen voor zowel gemeentelijke opdrachtgevers als de bouwsector. Het vereist een aangepaste uitvraag, contractvorm, architectuur en bouwmethode. Marktpartijen en eigenaren zullen moeten nadenken over de organisatie van het rendabel hergebruik van de bouwmaterialen. Inmiddels zijn de eerste sportaccommodaties circulair gebouwd. Wat zijn de ervaringen van de betrokken opdrachtgever, architect, adviseurs en gebruikers? 

Klik hier voor het gehele artikel

 

“Als ondersteuner probeer ik altijd de vraag van de ander een stapje voor te zijn”

Mirjam van Oyen – Office manager

Mirjam ondersteunt het team van M3V op veel fronten en zorgt ervoor dat iedereen zoveel mogelijk kan doen waar hij of zij goed in is.  Alle zaken eromheen neemt zij graag voor haar rekening, geen vraag is Mirjam teveel. Zij is een echte spin in het web.

“Doordacht advies voor een persoonlijke en inclusieve leefwereld.”

Merel Out – Adviseur

Mijn drijfveer is betekenisvolle omgevingen creëren voor een inclusieve wereld van morgen. Waar iedereen zich optimaal kan ontwikkelen en waar we elkaar nodig hebben en uitgedaagd worden. Vanuit mijn achtergrond als interieurarchitect begint de opgave met de nieuwsgierigheid naar de verschillende behoeften en belangen van de eindgebruikers.

Merel is een maatschappelijk betrokken huisvestingsadviseur en streeft naar positieve sociale impact door mensen met elkaar en hun omgeving te verbinden. Vanuit haar onderzoekende en analytische aanpak ontdekt zij de vraag achter de vraag en geeft zo een nieuw perspectief op de ruimtelijke omgeving. De eindgebruikers zijn de start van de opgave: welke behoeften hebben zij en wat speelt er? Door te kijken en te luisteren creëert zij een betekenisvol concept voor een sterk fundament. Zij werkt gedegen en neemt niet snel genoegen met wat er is. Daardoor ontstaat er een plan dat bruikbaar en aannemelijk is en dat een stap verder gaat dan verwacht.

“Gedegen huisvestingsadvies met een creatieve inslag voor de beste oplossing.”

Steffen Donker – Adviseur

Ik wil een bijdrage leveren aan de continu veranderende wereld om ons heen. Goede huisvesting van maatschappelijke instellingen is daarbij essentieel. We moeten daarvoor openstaan voor frisse en nieuwe ideeën. Hier draagvlak voor creëren met inspirerende ontmoetingen. Met elkaar. Ik ben nieuwsgierig en op zoek naar de essentie van de vraag.

Steffen is een huisvestingsadviseur met ambitie. Met zijn ervaring als interieurarchitect denkt hij vanuit de gebruiker. Wat er nodig is voor deze groep mensen op deze plek, in dit gebouw, om volledig tot zijn recht te komen. Daarbij is hij sociaal voelend en zet zich graag in voor maatschappelijke vraagstukken.  Met zijn technische, analytische inslag weet hij de feiten op een rij te zetten, te doorzien en tot een heldere oplossing te komen. Daarbij weet hij z’n opdrachtgever uit te dagen om mee te doen met dit proces en gezamenlijk tot verdieping en daardoor een nog beter plan te komen.

Adviseren krijgt meerwaarde door binnen een complex project de kansen te zien.”

Peter van Aarsen – Senior Adviseur

Gedreven door Peter’s betrokkenheid en liefde voor het vak zet hij zijn bouwkundige en architectonische expertise in bij schoolgebouwen, sportgebouwen, integrale kindcentra en multifunctionale accommodaties. Hij ziet uitdaging in complexe vraagstukken o.a. op het gebied van transformatie en energieprestatie.

Peter is een allround adviseur op het gebied van haalbaarheid en inpassing van complexe projecten voor maatschappelijk vastgoed. Peter geeft de voorkeur aan conceptueel werken en mogelijkheden te scheppen voor vernieuwing. De liefde voor het vak en zijn open houding zorgen ervoor dat Peter kansen ziet binnen een project waardoor de klant een advies krijgt met meerwaarde. De karakteristieken van het gebouw, de wensen en ambities zijn hierbij de uitgangspunten. Bij Peter kunt u rekenen op een persoonlijke en deskundig benadering. 

Adviseren is mensenwerk; je doet het samen met anderen.”

Krijno van Vugt – Senior Adviseur

Hoe zorgen we voor beter onderwijs, goede en leuke sportvoorzieningen, kwalitatieve opvang? Nu én in de toekomst? Daaraan bijdragen, door samen met opdrachtgevers en gebruikers na te denken over oplossingen en concepten, is niet alleen uitermate boeiend en inspirerend, maar het geeft ook voldoening als je werk leidt tot een goed resultaat voor de gebruikers.

Binnen M3V houdt Krijno zich vooral bezig met strategische beleidsadvisering en –uitvoering. Zijn ruime ervaring binnen het onderwijsveld en gemeenten maken hem een inhoudelijk en procesmatig gesprekspartner. Krijno ondersteunt en ontzorgt opdrachtgevers. Hij begrijpt en weet wat hen inhoudelijk bezig houdt, welke vraagstukken er liggen en welke processen nodig zijn om verandering, verbetering of vernieuwing te bereiken. Samen met opdrachtgevers nadenken over vandaag en hen meenemen naar ‘morgen’ is zijn kracht.

“Geen standaard aanpak, maar inspireren en enthousiasmeren!”

Harry Vedder – Senior Adviseur

Voor een gedreven en doelgericht innovator is bij M3V genoeg ruimte en uitdaging om buiten de grenzen van het gebruikelijke te denken. Daarbij geeft het direct werken voor en met de gebruikers een enorme betrokkenheid en directe feedback; nieuwe inzichten ontstaan door van elkaar te leren.

Harry heeft een brede ervaring zowel als senior adviseur als bestuurder en leidinggevende. Binnen M3V houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van de vernieuwende onderwijs- en huisvestingsconcepten, slimme aanbestedingen en procesmanagement. Zijn ruime kennis van de materie sport, onderwijs en huisvesting en gevoel voor de politieke bestuurlijke omgeving maken hem tot een deskundig en slagvaardig adviseur. Door nieuwe inzichten en resultaten weet hij opdrachtgevers te verrassen en hen een stap verder te brengen dan vooraf gedacht.

 

“Adviseren op inhoud voor een creatief gezamenlijk gedragen resultaat.”

Moreen Oud – Senior Adviseur

Van huis uit bouwkundig ingenieur en ontwerper. Door de jaren heen de focus meer en meer gericht op het adviseren over onderwijshuisvesting. Gedreven in het ontwikkelen van creatieve, innovatieve en duurzame huisvestingsvraagstukken. Staat open voor nieuwe wegen, nieuwe kansen, nieuwe oplossingen.

Met haar grote bouwkundige kennis is zij gedreven in het ontwikkelen en revitaliseren van schoolgebouwen tot gezonde, duurzame en toekomstbestendige gebouwen. Moreen kent daarnaast het politieke en maatschappelijke speelveld als geen ander. Ze is mensgericht,
inspirerend en eigentijds. Moreen weet opdrachtgevers te enthousiasmeren en altijd mee te nemen naar het juiste resultaat.